Zaptec Pro 22kW Zwart Socket MID Meter (Incl. Backplate)

1.549.00

Vraag een offerte aan

Zaptec Pro 22kW Zwart Socket MID Meter (Incl. Backplate)

De Zaptec Pro is de ideale lader voor ruime parkeergelegenheden in woningcoöperaties, VvE's, bedrijven en nieuwbouwprojecten. Deze slimme en efficiënte laadpaal is uitgerust met een zelfsluitende behuizing voor een perfecte afwerking. Bovendien is het laadstation MID-gecertificeerd en beschikt het over een 4G-upgrade, waardoor naadloze communicatie tussen de diverse laadpunten mogelijk is. Ook is de Zaptec Pro klaar voor de toekomst, met de mogelijkheid voor bidirectioneel laden en ondersteuning voor Plug & Charge (ISO15118) om nog sneller te kunnen laden. De Zaptec Pro voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Het is uitgerust met verschillende functies om de veiligheid te waarborgen, waaronder een geïntegreerd Type B reststroomapparaat dat de stroomonderbreker uitschakelt bij een aardingsfout in het voertuig of de laadkabel. Bovendien voert het kalibraties en zelftesten uit voor elke laadsessie en beschikt het over meerdere interne temperatuursensoren.  
Altijd online
De Zaptec Pro blijft te allen tijde online via wifi of 4G LTE-M en wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste functies en updates via zijn eigen cloudservice, de Zaptec Portal. Via deze portal kun je jouw energieverbruik monitoren en de laadpaal op afstand configureren, bijvoorbeeld voor het instellen van een backoffice.  
Fase balancering
De Zaptec Pro is voorzien van een eigen uniek Load Balancing systeem. Hiermee kan automatisch worden geschakeld tussen enkelfasig en driefasig laden, waardoor alle beschikbare stroom efficiënter wordt benut dan bij andere laders. Gewoonlijk wordt tijdens het laden slechts één fase gebruikt, maar met de fasebalancering van de Zaptec Pro wordt de belasting gelijkmatig over alle drie fasen verdeeld. Dit resulteert in een verbeterd gebruik van de beschikbare energie tot wel 66 procent. Als u meerdere laders heeft, verdeelt het systeem de stroom dynamisch over de laders, zodat elke lader de ideale laadsnelheid bereikt.  
Load balancing
Om op een slimme manier gebruik te kunnen maken van alle beschikbare energie in huizen, appartementencomplexen en bedrijfsgebouwen, is de Zaptec Sense P1 Bundle ontworpen. Deze loadbalancingmodule past automatisch de laadsnelheid aan en beschermt tegelijkertijd ook je zekeringen. De Zaptec Sense P1 bundel is gemakkelijk aan te sluiten op de P1-poort van de slimme meter. Het koppelen van de Zaptec Sense P1-module is erg eenvoudig: je scant de QR-code in de Zaptec-app, voegt deze toe aan je circuit en je bent klaar om gebruik te maken van load balancing.  
Zaptec App - Slim Laden binnen Handbereik
Met de intuïtieve Zaptec App heb je volledige controle over je laadervaring. Monitor in real-time je laadsessies, ontvang meldingen over de status van je voertuig, en beheer eenvoudig je laadtijden, allemaal vanaf je smartphone. Met de Zaptec App optimaliseer je niet alleen het laadproces, maar heb je ook toegang tot handige functies zoals het instellen van laadlimieten en het bekijken van laadhistorie. Maak van laden een moeiteloze en gepersonaliseerde ervaring met de Zaptec App.  
Bidirectioneel laden
De Zaptec Pro is gereed voor bidirectioneel laden, wat betekent dat de lader in staat is om stroom vanuit de batterij van de elektrische auto naar de woning te leveren. Een andere optie is om de overtollige stroom terug te leveren aan het net tegen een terugleververgoeding. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van opgeslagen stroom van uw zonnepanelen of stroom die u tijdens daluren heeft afgenomen, op een later tijdstip voor uw woning. Hoewel de technologie voor bidirectioneel laden aanwezig is in de Zaptec Pro, is deze functie momenteel nog niet geïmplementeerd. Dit komt door verschillende kwesties met betrekking tot belastingwetgeving, gegevensbescherming en mogelijk misbruik van de technologie. Naar verwachting zullen er grote stappen worden gezet met betrekking tot de uitrol van deze functie eind 2024.
Wil je weten of de Zaptec Pro de beste keuze voor jou is? Bel ons gerust 035 203 1155

Specificaties

  • 22kW
  • Socket met Type 2 aansluiting
  • Max. 40A
  • Geïntegreerde 3-fase-energiemeter
  • IP54
  • WIFI of 4G LTE-M
  • Gewicht 5kg (icl. backplate)
  • Afmetingen 392 x 258 x 112mm

Installatie

Al onze laders hebben zichzelf bewezen als het aankomt op betrouwbaarheid. Dit is echter ook afhankelijk van de kwaliteit van de installatie. Wil je jarenlang zorgeloos plezier hebben van je lader en kunnen rekenen op support en garantie? Kies dan voor een installatie door de specialisten van EEZEV.
EEZEV maakt voor jou kosteloos een offerte en geeft je advies over de do’s en don’ts. Vul het offerte formulier in of bel ons 035 – 203 1155.