Snelladers elektrische auto

Snelladers voor elektrische auto’s vormen een revolutionaire stap in de wereld van elektrische mobiliteit, waardoor je kan profiteren van aanzienlijk kortere laadtijden en meer gemak. Deze geavanceerde laadstations zijn niet alleen te installeren bij openbare laadstations, maar ook bij bedrijven waar een aansluiting is met minimaal 90 ampère vrij beschikbaar. Met de mogelijkheid om je EV in recordtijd op te laden, zorgen snelladers voor een eenvoudiger gebruik van elektrische auto’s. Zowel zakelijk als privé. Ontdek de mogelijkheden en neem contact op voor persoonlijk advies.

Wat is een auto snellader?

Een auto snellader is een oplaadstation speciaal ontworpen voor het snel opladen van elektrische voertuigen (EV’s). In tegenstelling tot reguliere laadpalen leveren snelladers een veel hoger vermogen, waardoor EV-rijders in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid energie aan hun voertuigen kunnen toevoegen. Snelladers maken gebruik van krachtige gelijkstroom (DC) om de laadtijd drastisch te verkorten, waardoor ze ideaal zijn voor lange reizen waarbij snelle laadstops nodig zijn om de reistijd te minimaliseren.

Waarom kiezen voor een snellader?

Het gebruik van een snellader voor je elektrische auto biedt verschillende voordelen voor EV-rijders. Dat komt omdat een snellader gebruik maakt van gelijkstroom (DC), terwijl een reguliere laadpaal met wisselstroom (AC) werkt. Hierdoor zijn veel hogere laadvermogens mogelijk. Daarmee is je auto dus in een mum van tijd vol. Bovendien verhoogt de snelle laadsnelheid de algehele gebruiksvriendelijkheid van elektrische auto’s, waardoor ze aantrekkelijker worden voor een breder publiek. Met een snellader voor elektrische auto’s op je bedrijfsterrein kunnen klanten en medewerkers snel hun EV opladen, wat positief bijdraagt aan de tevredenheid van elektrisch rijdende klanten en medewerkers.

Waar kan een snellader voor elektrische auto’s geïnstalleerd worden?

Een snellader voor elektrische auto’s kan alleen worden geïnstalleerd op specifieke locaties met de juiste stroomvoorziening. Over het algemeen zijn snelladers geschikt voor installatie bij openbare laadstations met voldoende elektrische capaciteit en bij bedrijven waar een krachtige stroomaansluiting beschikbaar is. Voor een snellader is een aansluiting met minimaal 90 ampère nodig om het snel laden van elektrische voertuigen mogelijk te maken.

Deze krachtige stroomvoorziening is vereist omdat snelladers elektrische auto’s in een kortere tijd willen opladen, wat meer vermogen vereist dan standaard laadpalen. Daarom zijn ze meestal te vinden op drukke locaties zoals snelwegstations, parkeergarages, e

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Ons aanbod snelladers

Bij EEZEV bieden we een uitgebreid assortiment A-merk laders die voldoen aan de behoeften van verschillende EV-rijders. Onze snelladers zijn van topkwaliteit en ontworpen met het oog op efficiëntie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Waar een laadpaal op wisselstroom de omvormer van de auto gebruikt om stroom om te zetten naar gelijkstroom zal een auto snellader de wisselstroom al omvormen naar gelijkstroom voor die de auto binnenkomt.

Snellader aansluiten op je elektrische auto

Het aansluiten van een snellader op je elektrische auto is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden of kennis. Onze snelladers worden geleverd met duidelijke installatie-instructies en kunnen worden geïnstalleerd door onze installateurs. Zodra de snellader correct is geïnstalleerd, hoef je alleen maar je EV aan te sluiten op de lader en het laadproces te starten. Onze snelladers zijn geschikt voor verschillende elektrische voertuigen, waardoor je met een gerust hart kunt laden, ongeacht het merk of model van je EV.

Auto snellader kopen? Kies voor EEZEV

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige en betrouwbare snellader voor je elektrische auto, ben je bij EEZEV aan het juiste adres. Onze snelladers zijn van de beste kwaliteit en worden geleverd met uitstekende garantievoorwaarden voor gemoedsrust. EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadpaal met verrekening aanschaft bij ons profiteer je van:

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het kiezen van de juiste laadoplossing voor particulier of zakelijk gebruik een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we enkele veelgestelde vragen hieronder beantwoord. Staat jouw gewenste antwoord hier niet bij, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We zijn slechts een belletje weg.

Snelladers maken gebruik van krachtige gelijkstroom (DC) om de accu's van elektrische voertuigen snel op te laden. Ze omzeilen de interne omvormers van de auto en leveren elektriciteit rechtstreeks aan de accu, waardoor het oplaadproces versneld wordt.

Meestal vereist een snellader een driefasige stroomaansluiting van 400 volt. Dit is aanzienlijk hoger dan de standaard enkelvoudige fase-aansluitingen die vaak in woningen te vinden zijn. Het exacte vermogen dat nodig is, kan variëren afhankelijk van het type snellader en het laadvermogen dat het biedt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het laadvermogen van de snellader is, hoe krachtiger de stroomvoorziening moet zijn.

Voordat je een snellader installeert, is het essentieel om te controleren of je huidige elektrische installatie geschikt is voor het gewenste laadvermogen. Het is raadzaam om een professional te raadplegen om de elektrische infrastructuur van je bedrijfsterrein te beoordelen en eventuele aanpassingen uit te voeren die nodig zijn om de snellader veilig en efficiënt te laten functioneren.

Voor thuisgebruik is een snellader niet geschikt vanwege de hoge stroomvereisten en de complexiteit van de installatie. Thuis laden gebeurt doorgaans met reguliere laadpalen die zijn aangesloten op het normale elektriciteitsnetwerk van de woning. Voor het installeren van een snellader is specifieke infrastructuur vereist, wat de installatie ervan beperkt tot openbare en commerciële locaties met de juiste voorzieningen. Overigens is het laden van het voertuig thuis vaak in een situatie waarin je meerdere uren tijd hebt en is snelheid van ondergeschikt belang.