Laadstation

Ben je op zoek naar een laadstation die perfect aansluit bij jouw EV? Zoek dan niet verder! Wij zoeken graag met je mee. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare thuis laadoplossing of een krachtig laadsysteem voor je bedrijf: wij bieden een uitgebreid assortiment aan laadoplossingen, waaronder laadstations. Met onze laadsystemen geniet je van een naadloze laadervaring, waardoor elektrisch rijden niet alleen duurzaam, maar ook uiterst praktisch wordt. Til jouw elektrische rijervaring naar een hoger niveau met een laadstation van EEZEV!

Wat is een laadstation?

Een laadstation, ook wel laadpaal of laadbox genoemd, is een essentieel onderdeel van de infrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s). Het is ontworpen om een gestroomlijnde en efficiënte manier te bieden om je EV op te laden. Laadstations variëren in vormen en maten, maar hun gemeenschappelijke doel is het leveren van elektriciteit aan je voertuig, waardoor je snel en betrouwbaar kunt laden.

Voordelen van een laadstation

Het aanschaffen van een laadstation biedt diverse  voordelen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Hierbij kun je denken aan:

Een van de belangrijkste voordelen van een laadstation is de snelheid waarmee je je EV kunt opladen. Met laadvermogens tot 22 kW bieden de laadsystemen van EEZEV aanzienlijk kortere laadtijden dan standaard stopcontacten. Dit betekent minder wachttijd en meer tijd op de weg.

Bij EEZEV begrijpen we dat verschillende voertuigen verschillende laadbehoeften hebben. Onze laadsystemen zijn ontworpen om flexibel te zijn in laadvermogen, met mogelijkheden tot 11 kW, 22 kW en meer. Hierdoor kun je de laadsnelheid aanpassen aan de capaciteit van je EV.

Onze laadstations zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Alle laders die wij leveren zijn tot 22KWh geschikt en kunnen op een reguliere huisaansluiting tot 11KWh laden. Ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en efficiëntie en dankzij de flexibiliteit in laadvermogen kun je jouw laadstation ook voor jouw volgende EV gebruiken.

De installatie van een laadstation van EEZEV wordt uitgevoerd door ervaren professionals. We zorgen voor een naadloze integratie in je thuisomgeving of bedrijfslocatie. Met minimale verstoring kun je snel genieten van de voordelen van een eigen laadstation.

Een laadsysteem verhoogt niet alleen de waarde van je woning, maar het kan ook een positieve impact hebben op bedrijfslocaties. Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden, en de aanwezigheid van elektrische laadstations wordt een steeds belangrijker aspect bij de keuze voor een woning of een bedrijf.

Bovendien dragen elektrische laadstations bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk, waardoor je zowel particulier als zakelijk kunt bijdragen aan een groenere toekomst. Met de vele subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen die beschikbaar zijn, wordt de aanschaf van een laadstation nog aantrekkelijker. Kortom: de investering in een laadstation is niet alleen een bijdrage aan een groenere toekomst, maar ook een verstandige keuze op de lange termijn.

Onze opties

Bij EEZEV streven we naar het leveren van hoogwaardige laadoplossingen met een focus op klanttevredenheid. Onze laadoplossingen zijn toekomstbestendig, flexibel en geschikt voor diverse toepassingen. Je vindt hier een divers assortiment aan hoogwaardige laadstations die voldoen aan de strengste normen op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en toekomstbestendigheid. Kies uit toonaangevende merken op het gebied van laadinfrastructuur, waaronder Ratio, Volt Time, Zaptec, DIC en Alfen. 

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige thuislader of een geavanceerdere oplossing voor zakelijk gebruik: wij hebben de ideale laadoplossing voor jou! Advies nodig? We zijn slechts een belletje weg.

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Laadstation installatie en onderhoud

Bij EEZEV hebben we ervaren installateurs die je begeleiden bij het hele proces, van locatieanalyse tot daadwerkelijke installatie. We zorgen ervoor dat het laadsysteem na installatie voldoet aan alle vereisten en veiligheidsnormen.

Daarnaast heb je bij EEZEV minimaal 2 jaar garantie op het laadstation én 2 jaar garantie op de installatie. Na installatie leggen wij het gebruik van het station stap voor stap aan je uit, zodat je direct kunt profiteren van een prettigere laadervaring. Ervaar je technische mankementen binnen 2 jaar na installatie? Laat het ons weten en wij lossen het voor je op.

Kies de juiste laadkabel voor jouw laadstation

Onze selectie laadkabels is met zorg samengesteld, waarbij duurzaamheid, veiligheid en gebruiksgemak voorop staan. Deze kabels zijn ideaal voor zowel thuisgebruik als zakelijke laadpalen. We bieden diverse lengtes en specificaties, zodat je de perfecte laadkabel kunt kiezen die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Kies uit lengtes variërend van 6 tot 10 meter voor optimaal gebruiksgemak tijdens het opladen. Ons assortiment omvat toonaangevende merken zoals Alfen, Zaptec, Ratio, Volt Time en DIC, die allen bekend staan om hun hoogwaardige kwaliteit en uitstekende prestaties.

Of je nu een Audi, Tesla, of een ander elektrisch voertuig bezit: onze laadkabels zijn geschikt voor een breed scala aan EV modellen. Zo kun je met een gerust hart laden, ongeacht het merk of model van jouw elektrische auto.

Laat je adviseren door EEZEV!

Overweeg je een laadstation aan te schaffen en wil je meer informatie of advies? Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de juiste oplossing. EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadstation aanschaft bij ons profiteer je van:

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het kiezen van de juiste laadoplossing voor particulier of zakelijk gebruik een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we enkele veelgestelde vragen hieronder beantwoord. Staat jouw gewenste antwoord hier niet bij, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We zijn slechts een belletje weg.

In het dagelijks gebruik worden de termen vaak door elkaar gebruikt omdat de laadpaal het meest zichtbare deel is van het laadstation. Wanneer mensen spreken over "een laadpaal plaatsen" of "een laadstation installeren", bedoelen ze vaak hetzelfde: het voorzien van een plek waar elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen.

De kosten voor het installeren van een thuislaadstation variëren, afhankelijk van factoren zoals het type laadstation, de installatiekosten en eventuele subsidies.

Ja, in sommige gevallen bieden overheden subsidies of financiële stimuleringsregelingen voor de installatie van laadstations, zowel thuis als op openbare locaties. Neem gerust contact op en laat ons je informeren over mogelijke subsidies.

De laadtijd varieert afhankelijk van het type laadsysteem en de capaciteit van het voertuig. De krachtigste laders kunnen een EV in 30 minuten tot een uur opladen, terwijl normale laders enkele uren nodig kunnen hebben.

Ja, de meeste elektrische laadstations zijn ontworpen met standaard connectoren zoals Type 2 (Mennekes) en CCS (Combined Charging System), waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan elektrische voertuigen.