Laadpaal zonnepanelen

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp, en een van de manieren waarop we duurzamer kunnen leven is door elektrische voertuigen (EV’s) te gebruiken en hernieuwbare energiebronnen te benutten. Eén van de meest innovatieve combinaties van deze concepten is de laadpaal op zonnepanelen. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Ratio Solar 22 kW (5e generatie)

vanaf 889.00

Volt Time Source 2 Light

vanaf 1.070.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Hoe werkt een laadpaal op zonnepanelen?

Een laadpaal op zonnepanelen maakt gebruik van zonne-energie om de aangesloten elektrische voertuigen op te laden. Dit begint met de zonnepanelen die zonlicht opvangen en omzetten in elektrische energie. De opgewekte energie wordt vervolgens naar een omvormer gestuurd, die de gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC), wat geschikt is voor het opladen van de elektrische voertuigen. Van daaruit wordt de stroom naar de laadpaal geleid, waardoor je EV opgeladen wordt. Het overschot aan opgewekte energie kan worden opgeslagen in batterijen of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, afhankelijk van je systeem en lokale regelgeving.

Waarom kiezen voor een laadpaal op zonnepanelen?

De keuze voor een laadpaal op zonnepanelen biedt tal van voordelen. In de eerste plaats is het een uiterst milieuvriendelijke optie. Door zonne-energie te gebruiken om je EV op te laden, verminder je je ecologische voetafdruk aanzienlijk en draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Een ander voordeel is de financiële besparing op lange termijn. Hoewel de investering voor zonnepanelen en een laadpaal op zonnepanelen hoger kan zijn, betaalt dit zichzelf op termijn terug door de besparing op energiekosten. Je hebt de mogelijkheid om je elektriciteitsrekening drastisch te verlagen, omdat je minder afhankelijk bent van het openbare elektriciteitsnet.

Bovendien biedt een laadpaal op zonnepanelen een onafhankelijke energiebron. Dit is vooral handig in geval van stroomuitval of in gebieden met beperkte toegang tot het elektriciteitsnet. Je kunt je elektrische voertuig blijven opladen, zelfs als de stroom elders is uitgevallen.

Ontdek ons aanbod

Bij EEZEV zijn we ons bewust van het feit dat elke klant andere vereisten heeft met betrekking tot laadpalen op zonnepanelen. Om die reden voorzien we in diverse hoogwaardige keuzemogelijkheden om aan deze individuele behoeften te kunnen voldoen.

Volt Time
Volt Time staat bekend om zijn geavanceerde laadoplossingen en biedt laadpalen op zonnepanelen die efficiëntie en betrouwbaarheid combineren. Met Volt Time laadpalen kun je profiteren van de voordelen van zonne-energie en tegelijkertijd genieten van snel en gemakkelijk opladen.

Ratio
Ratio biedt innovatieve laadoplossingen met oog voor design en gebruiksvriendelijkheid. Ratio laadpalen op zonnepanelen integreren naadloos met je zonne-energiesysteem en bieden een betrouwbare manier om je elektrische voertuig van stroom te voorzien.

We begrijpen dat de keuze voor een laadpaal op zonnepanelen niet over één nacht ijs gaat. Daarom staan we klaar om je te adviseren en te helpen bij het selecteren van de juiste laadpaal voor jouw situatie. We bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook expertise en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je profiteert van de voordelen van zonne-energie voor het opladen van jouw EV.

Aansluiting van de laadpaal op zonnepanelen

Het begint allemaal met zonnepanelen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC). De DC-stroom gaat naar een omvormer, die de stroom omzet in bruikbare wisselstroom (AC). Dit is het type stroom dat je huis en laadpaal kunnen gebruiken.

Met de aansluiting van de laadpaal wordt de laadpaal slim geïntegreerd in het systeem. Deze wordt direct op de omvormer aangesloten, waardoor de laadpaal de omgezette AC ontvangt en deze beschikbaar maakt voor je elektrische voertuig. Eventueel overschot kan worden opgeslagen in batterijen of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Met deze aansluiting laad je je elektrische voertuig op met duurzame energie, rechtstreeks van je zonnepanelen. Bij EEZEV bieden we professioneel advies en installatieservice om deze slimme combinatie te realiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Laadpaal op zonnepanelen kopen bij EEZEV

Bij EEZEV maken we elektrisch rijden gemakkelijk en toegankelijk. We begrijpen dat je vragen kunt hebben over de aanschaf van een laadpaal op zonnepanelen, en we staan klaar om deze vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe je kunt profiteren van zonne-energie met een laadpaal op zonnepanelen van EEZEV. Wanneer je kiest voor een van onze laadpalen profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Bekijk ons aanbod in de shop of raadpleeg ons voor persoonlijk advies!