Dubbele laadpaal

Een dubbele laadpaal is een uitstekende keuze als je meerdere elektrische voertuigen hebt of verwacht ze in de toekomst aan te schaffen. Deze laadpalen zijn voorzien van een dubbele aansluiting, wat betekent dat je twee auto’s tegelijkertijd kunt opladen. Dit is ideaal voor gezinnen of huishoudens met meerdere elektrische voertuigen (EV’s), omdat het wachttijden vermindert en iedereen de mogelijkheid geeft om hun auto op te laden wanneer dat nodig is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem telefonisch contact op of vul ons offerteformulier in!

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

DIC Laadzuil dubbel 22KW

3.630.00

Alfen Eve Double Pro Line 22kW

3.707.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Wat is een dubbele laadpaal?

Een dubbele laadpaal, zoals de naam al doet vermoeden, is een oplaadstation dat is voorzien van twee laadsockets, waardoor twee elektrische voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen. Dit betekent dat twee voertuigen gelijktijdig gebruik kunnen maken van deze laadpaal, wat resulteert in aanzienlijke voordelen voor zowel individuele EV-eigenaren als locaties met meerdere EV’s.

Dubbele laadpalen zijn ontworpen om de laadefficiëntie te maximaliseren en de laadtijd te minimaliseren, wat de algehele bruikbaarheid van elektrische voertuigen vergroot. 

Waarom kiezen voor een dubbele laadpaal?

Zoals eerder gezegd is een groot voordeel van een dubbele laadpaal tijdsbesparing. Je kunt twee voertuigen tegelijk opladen, waardoor de wachttijden worden verminderd. Dit is vooral waardevol als je meerdere EV’s in je huishouden hebt en een laadpaal voor thuis zoekt, of als een werklocatie hebt met veel elektrisch rijdende werknemers en/of klanten. Andere voordelen zijn:

  • Je bespaart ruimte

In plaats van twee afzonderlijke laadpalen te installeren, neemt een dubbele laadpaal de helft van de ruimte in beslag. Dit is ideaal als je beperkte ruimte hebt in je garage of op je oprit.

  • Je bespaart installatiekosten

Dubbele laadpalen kunnen kosteneffectief zijn, omdat je slechts één installatie hoeft te doen in plaats van twee afzonderlijke installaties. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

  • Je kunt efficiënt opladen

Een dubbele laadpaal verdeelt de stroom gelijkmatig over beide laadsockets, wat resulteert in maximale laadsnelheden voor beide voertuigen. 

Kies uit verschillende laadvermogens

Dubbele laadpalen kunnen verschillende laadvermogens hebben, en dat heeft invloed op hoe snel je EV’s kunnen worden opgeladen.

Het meest voorkomende laadvermogen voor dubbele laadpalen ligt rond de 22 kilowatt (kW). De laadpaal met 22 kW laadvermogen is een solide keuze voor de meeste situaties. Het stelt je in staat om twee voertuigen met een gemiddelde snelheid op te laden. Voor veel mensen is dit voldoende om ‘s nachts hun auto’s volledig op te laden.

Maar er zijn ook krachtigere dubbele laadpalen beschikbaar met laadvermogens tot 2 x 22 kW (44 kW totaal). Deze zijn ideaal als je behoefte hebt aan opladen in kortere tijd, bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik of als je twee elektrische voertuigen hebt met grotere batterijen.

Heb je zonnepanelen op je woning of werkpand, dan kun je ook ervoor kiezen de laadpaal via zonnepanelen te laten werken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het laadvermogen van je laadpaal van invloed is op de laadsnelheid. Hoe hoger het vermogen, hoe eerder je voertuigen zijn opgeladen. Maar het is ook belangrijk om te weten dat de laadsnelheid wordt beïnvloed door de capaciteit van de batterij van je auto. Sommige oudere EV’s kunnen dan ook niet profiteren van de volledige snelheid van een krachtige laadpaal.

Dus, bij het kiezen van een dubbele laadpaal is het cruciaal om rekening te houden met laadvermogens en ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met je behoeften en de specificaties van je voertuigen. Het is allemaal bedoeld om je het gemak en de efficiëntie van probleemloos opladen te bieden, zodat je zonder zorgen van je elektrische voertuigen kunt genieten.

Installatie en onderhoud

Stel: je hebt een dubbele laadpaal naar wens gekozen: hoe krijg je ‘m eigenlijk van de doos naar je oprit? Geen stress, daar zijn wij voor! Bij EEZEV nemen we je al het gedoe uit handen. Dat betekent dat we niet alleen die hoogwaardige dubbele laadpaal voor je leveren, maar we regelen ook de laadpaal installatie en het onderhoud. 

Waarom is dat belangrijk? Nou, omdat een onjuiste installatie kan leiden tot trage laadsnelheden, elektrische problemen, en onnodige stress. Ons team van gecertificeerde installateurs zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt, vanaf dag één. 

Het resultaat? Een laadpaal die altijd klaarstaat om je EV efficiënt en betrouwbaar op te laden. Dus leun achterover, laat het specialistische werk aan ons over, en geniet van zorgeloos opladen. Heb je vragen of behoefte aan advies over laadpalen of laadkabels? We staan voor je klaar, dus neem gerust contact met ons op. Wij maken opladen simpel.

Dubbele laadpaal kopen bij EEZEV

Bij EEZEV kiezen we alleen voor de beste laadoplossingen. We snappen dat de wereld van elektrische auto’s divers is, daarom bieden we met ons aanbod diverse dubbele laadpalen van toonaangevende merken. Ons assortiment bevat merken zoals Alfen, Zaptec, Ratio, Volt Time en DIC. Elk van deze merken staat bekend om hun kwaliteit en prestaties. 

Als je je afvraagt welke dubbele laadpaal het beste matcht met jouw EV, geef ons een gil. Wij zijn hier om je te helpen. Heb je vragen of behoefte aan advies? Laat maar van je horen, we zijn slechts een belletje weg. Samen vinden we de ultieme laadoplossing voor jouw EV.

Wanneer je een dubbele laadpaal koopt bij EEZEV profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!