3 fase laadpaal

Als trotse eigenaar van een elektrische auto (EV) wil je ongetwijfeld genieten van snel en efficiënt opladen. Daar komt de 3 fase laadpaal om de hoek kijken. Maar wat is een 3 fase laadpaal precies en welke voordelen biedt deze voor jou als EV-eigenaar? Wij leggen het  eenvoudig aan je uit. Lees hieronder verder of neem contact met ons op voor meer informatie over onze 3 fase laadpalen.

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Zaptec Go

799.00

Ratio Solar 22 kW (5e generatie)

vanaf 889.00

Alfen S-Line 11KW (socket)

928.18
Eezev’s keuze

Ratio IO6

vanaf 929.00

Volt Time Source 2 Light

vanaf 1.070.00

Alfen Eve Single Pro-line 11KW-22KW

vanaf 1.385.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

DIC Laadzuil dubbel 22KW

3.630.00

Alfen Eve Double Pro Line 22kW

3.707.00

Wat is een 3 fase laadpaal?

Een 3 fase laadpaal, ook wel bekend als een 3 fasen laadstation, is een type laadpaal dat specifiek is ontworpen voor sneller het opladen van elektrische voertuigen. Deze laadpalen maken gebruik van driefasige wisselstroom (AC) in plaats van de 1 fase wisselstroom die je in veel huishoudelijke stopcontacten vindt. Het gebruik van drie fasen in plaats van één betekent dat de elektrische stroom gelijktijdig over drie draden wordt verdeeld, wat resulteert in een aanzienlijk snellere laadsnelheid.

Het belangrijkste voordeel van een 3 fase laadpaal is de snelheid waarmee je EV wordt opgeladen. Als je thuis, op het werk, of onderweg een 3 fase laadpaal gebruikt, kun je profiteren van kortere oplaadtijden en meer verrijdbare kilometers per uur laden.

Voordelen van een 3 fase laadpaal

Een van de belangrijkste voordelen van 3 fase laadpalen is het aanzienlijk hogere maximaal laadvermogen dat ze bieden. Het laadvermogen wordt bepaald door de combinatie van het aantal aansluitingen en de stroomsterkte. Voor een 3 fase aansluiting mag je de stroomsterkte per fase vermenigvuldigen met drie.

Voor huizen met een 1 fase aansluiting kan het interessant zijn om te weten dat in veel gevallen achteraf een upgrade naar een 3 fase aansluiting mogelijk is. Dit betekent dat je elektrische voertuig sneller en efficiënter kan worden opgeladen, wat ideaal is voor zowel je laadpaal thuis als je zakelijke laadpaal

Welke elektrische auto is geschikt voor 3 fase laden?

Niet alle elektrische auto’s zijn geschikt voor laden via een 3 fase laadpaal. Het is belangrijk om te weten of jouw EV geschikt is voor dit type opladen voordat je investeert in een 3 fase laadpaal. De meeste nieuwe EV-modellen bieden ondersteuning voor 3 fase laden, maar het is altijd raadzaam om de specificaties van je voertuig te controleren.

Bekende automerken zoals Tesla, Audi, BMW, en Jaguar bieden modellen aan die geschikt zijn voor 3 fase laden. Deze auto’s zijn ontworpen met krachtige oplaadmogelijkheden en kunnen profiteren van de snellere laadsnelheid die een 3 fase laadpaal biedt.

Laat je echter niet ontmoedigen als je een elektrische auto hebt die 1 fase laden ondersteunt. De meeste 3 fase laadpalen zijn ook uitgerust met enkelfasige laadopties, wat betekent dat je ze kunt gebruiken voor een breed scala aan EV’s. Het is gewoon een kwestie van de juiste configuratie en aansluiting.

Laat je adviseren door EEZEV

Bij EEZEV begrijpen we dat niet alle EV-eigenaren dezelfde oplaad wensen hebben. Daarom bieden we persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat je de perfecte 3 fase laadpaal voor jouw specifieke situatie kiest. We houden rekening met factoren zoals je huidige elektrische installatie, het model van je EV, en je oplaad wensen.

Met ons aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde technische details. We leggen de mogelijkheden eenvoudig aan je uit en helpen je bij het kiezen van de juiste 3 fase laadpaal en zodat deze perfect bij je past. Je kunt vertrouwen op onze expertise en uitgebreide kennis van laadinfrastructuur.

3 fase laadpaal aansluiten

Het aansluiten van een 3 fase laadpaal is een proces dat precisie en technische kennis vereist. Als je een 3 fase laadpaal thuis of op het werk installeert, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

Bij EEZEV begrijpen we de complexiteit van het aansluiten van 3 fase laadpalen en bieden we professionele installatiediensten aan. Onze gecertificeerde installateurs hebben ruime ervaring met het aansluiten van 3 fase laadpalen en zorgen ervoor dat dit naadloos verloopt.

Het is van essentieel belang dat de installatie van een 3 fase laadpaal wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals om mogelijke problemen en veiligheidsrisico’s te voorkomen. Onze installateurs zijn grondig opgeleid en gecertificeerd om deze taak met de hoogste normen uit te voeren.

3 fase laadpaal kopen? Kies voor de service van EEZEV!

Bij EEZEV kiezen we alleen voor de beste laadoplossingen. We snappen dat de wereld van elektrische auto’s divers is, daarom bieden we met ons aanbod diverse laadpalen van toonaangevende merken. Ons assortiment bevat merken zoals Alfen, Zaptec, Ratio, Volt Time en DIC. Elk van deze merken staat bekend om hun kwaliteit en prestaties. 

Als je je afvraagt welke 3 fase laadpaal het beste matcht met jouw EV, geef ons een gil. Wij zijn hier om je te helpen. Heb je vragen of behoefte aan advies? Laat maar van je horen, we zijn slechts een belletje weg. Samen vinden we de ultieme laadoplossing voor jouw EV.

Wanneer je een 3 fase laadpaal koopt bij EEZEV profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!