Laadpalen

Veruit de beste aanschaf bij jouw EV

Als je een elektrische auto hebt of overweegt er een aan te schaffen, dan is een eigen laadpaal een investering die de moeite waard is. We geloven dat jouw eigen laadpaal veruit de beste aanschaf is bij jouw EV. Waarom? Dat leggen we graag persoonlijk aan je uit! Bel ons voor vrijblijvend advies of vul direct het offerteformulier in.

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Zaptec Go

799.00

Ratio Solar 22 kW (5e generatie)

vanaf 889.00

Alfen S-Line 11KW (socket)

928.18
Eezev’s keuze

Ratio IO6

vanaf 929.00

Volt Time Source 2 Light

vanaf 1.070.00

Alfen Eve Single Pro-line 11KW-22KW

vanaf 1.385.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Zaptec Pro 22kW Zwart Socket MID Meter (Incl. Backplate)

1.549.00

DIC Laadzuil dubbel 22KW

3.630.00

Alfen Eve Double Pro Line 22kW

3.707.00

Ratio IO7

3.870.00

Wat is een laadpaal?

Een laadpaal, ook wel bekend als een oplaadpaal of oplaadpunt, is een apparaat dat speciaal is ontworpen om elektrische voertuigen (EV’s) slim op te laden. Het fungeert als de schakel tussen het elektriciteitsnet en je EV, waardoor je de batterij van je voertuig kunt opladen met elektrische energie. Aan een laadpaal kunnen optioneel meerdere laadstations gemonteerd worden. Een elektrische auto kan opgeladen worden door te koppelen met de connector van het laadstation. Waar men spreekt over laadpaal zijn de meeste laders ook gewoon geschikt om aan de wand te monteren, men noemt dit dan ook wel Wallbox.

Er zijn verschillende soorten oplaadpalen verkrijgbaar, deze kunnen zowel thuis als op openbare locaties worden geïnstalleerd. Voor het kiezen van de juiste laadpaal voor jouw EV en persoonlijke laadwensen adviseren we je graag! Je kunt rekenen op onze snelle service en deskundig advies. Neem contact op voor vrijblijvend advies over jouw laadpaal. 


Voordelen van een laadpaal thuis

Er zijn aanzienlijk veel voordelen verbonden aan het hebben van een eigen laadpaal thuis. Niet alleen voor gemak en snelheid, maar ook op financieel gebied is het een goede investering. Hieronder hebben we vijf voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Gemak en beschikbaarheid

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het hebben van een eigen laadpaal is het ongeëvenaarde gemak. Je hoeft niet langer op zoek te gaan naar openbare laadpunten, hopen dat ze beschikbaar zijn en wachten tot je auto is opgeladen. Je hebt altijd toegang tot je eigen laadpunt, wat betekent dat je je auto kunt opladen wanneer het jou uitkomt, of dat nu ‘s nachts, tijdens het werk of overdag is. En je hoeft je auto niet weg te halen wanneer deze vol is.

  1. Onafhankelijkheid

Een eigen laadpaal geeft je de vrijheid en onafhankelijkheid om je elektrische auto op te laden wanneer je maar wilt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de openingstijden van openbare laadpunten, of ze wel werken, of ze bezet zijn, en je hoeft geen extra tijd te verspillen aan het zoeken naar beschikbare laadstations.

  1. Minder kans op “Range Anxiety”

Een veelvoorkomende zorg onder EV-rijders is de zogenaamde “range anxiety,” de angst om zonder stroom te komen staan. Als je afhankelijk bent van openbare laadpunten, kan het voorkomen dat deze bezet zijn wanneer je deze net nodig hebt. Het verplaatsen van je auto nadat deze is opgeladen, zoals het eigenlijk hoort, gebeurt helaas niet altijd in de praktijk. Als je een eigen laadpaal hebt, hoef je je geen zorgen te maken over dit scenario. Je kunt je auto altijd thuis opladen.

  1. Kostenbesparing

Het hebben van een eigen laadpaal heeft ook financiële voordelen. Stel dat je auto een accu heeft van 65 kWh en dat je de auto thuis kunt opladen voor €0,25 per kWh. Aan de openbare laadpaal of  langs de snelweg kost datzelfde kWh €0,60. Voor een volle acculading scheelt dit €22,75. Bij een gemiddeld jaarlijks gebruik van 20.000 kilometer, wat neerkomt op 4.000 kWh, zou je in het eerste jaar al €600 kunnen besparen door thuis te laden in plaats van bij openbare laadpunten (particulier tarief €0,25, openbaar €0,40 per kWh).

Dit betekent dat je met de kostenbesparingen van slechts één jaar al de aanschafkosten van een eigen laadpaal kunt dekken, en dat is zonder rekening te houden met eventuele installatiekosten. In de jaren daarna wordt het alleen maar winst. Het enige nadeel van een eigen laadpaal is dus niet alleen ongegrond, maar integendeel zelfs een goede investering.

  1. Toekomstbestendigheid

Elektrische voertuigen worden steeds populairder, en de vraag naar openbare laadpunten groeit snel. Met een eigen laadpaal ben je toekomstbestendig en ben je niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur. Dit is vooral belangrijk als je overweegt je elektrische auto voor een lange tijd te behouden.

Ben je na het lezen van deze voordelen toch nog niet helemaal overtuigd? Of heb je vragen over een laadpaal of installatie? Neem contact met ons op! Wij bieden persoonlijk advies en denken mee voor een geschikte laadpaal in jouw situatie.

Stroomvoorziening van laadpalen

De wereld van laadpalen kent twee belangrijke spelers: AC-laders en DC-laders. Het verschil tussen de twee soorten laders is dat de AC-lader wisselstroom geeft en de DC-lader gelijkstroom. Maar wat betekent dit voor jou als eigenaar van een elektrisch voertuig? Gelijkstroom (DC) zorgt ervoor dat de stroom direct naar de accu van je voertuig gaat. Dit proces is beduidend sneller dan wanneer de lader de stroom van wisselstroom naar gelijkstroom moet omzetten, wat het geval is bij AC-laders. 

Bij EEZEV zorgen we ervoor dat je altijd de juiste stroomvoorziening hebt voor jouw elektrische voertuig, en we staan klaar om je te adviseren bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Soorten laadpalen

De ene laadpaal is de andere niet. Het verschil tussen laadpalen zit voornamelijk in het vermogen, het aantal laadsockets en de laadsnelheid. Je kunt ook een EV via zonnepanelen opladen met jouw lader. De soorten laadpalen die we bij EEZEV bieden zijn:

Dubbele laadpalen

Een dubbele laadpaal is een uitstekende keuze als je meerdere elektrische voertuigen hebt of verwacht ze in de toekomst aan te schaffen. Deze oplaadpalen zijn voorzien van twee laadsockets, wat betekent dat je twee auto’s tegelijkertijd kunt opladen. Dit is ideaal voor gezinnen of huishoudens met meerdere EV’s, omdat het wachttijden vermindert en iedereen de mogelijkheid geeft om hun auto op te laden wanneer dat nodig is.

Bij EEZEV bieden we verschillende modellen dubbele laadpalen die aan jouw behoeften kunnen voldoen. Of je nu twee auto’s tegelijk wilt opladen of gewoon de flexibiliteit wilt hebben om meerdere voertuigen aan te sluiten, een dubbele laadpaal is een praktische optie.

3 fase laadpalen

3 fase laadpalen, ook wel bekend als krachtstroom laadpalen, zijn ontworpen voor sneller opladen. Ze gebruiken driefasige wisselstroom om je elektrische auto sneller op te laden dan de standaard enkelfasige oplaadpalen. Dit betekent dat je in minder tijd meer kilometers aan je EV kunt toevoegen.

Als je een elektrische auto hebt met een grotere batterijcapaciteit en je wilt deze in kortere tijd opladen, is een 3 fase laadpaal een goede keuze. Bij EEZEV hebben we verschillende uitvoeringen beschikbaar, zodat je kunt kiezen welke 3 fase laadpaal het beste bij jouw behoeften past.

Laadpalen 11-22 kw

Je kunt kiezen uit verschillende laadvermogens. Zo vind je in ons aanbod laadpalen die tot 22kWh geschikt zijn en op een reguliere huisaansluiting tot 11kWh kunnen laden, een uitstekende optie voor dagelijks gebruik en geschikt voor de meeste elektrische auto’s. Met deze laadpalen kun je je EV’s ‘s nachts volledig opladen, zodat je in de ochtend direct kunt rijden.

Wil je weten welke soort laadpaal het meest geschikt is voor jouw EV en laad behoeften? Vraag ons om advies! Wij denken graag met je mee.

Plaatsing van de laadpaal

Bij het overwegen van een laadpaal denken veel mensen aan het klassieke beeld van een paal aan de grond. Echter, het is belangrijk om te weten dat je bij EEZEV de keuze hebt tussen zowel een wand- als een paalmodel laadpaal. Het wandmodel is ideaal als je beperkte ruimte hebt en graag de laadpaal aan een muur wilt bevestigen. Het paalmodel is geschikt voor openbare ruimtes of grotere bedrijfsterreinen waar je laadpalen vrijstaand wil plaatsen.

Deze veelzijdigheid in plaatsing geeft je de vrijheid om de ideale locatie te kiezen voor jouw laadpaal, zowel thuis als op de werkplek. EEZEV biedt de perfecte oplossing die past bij jouw behoeften en ruimte. Ontdek de mogelijkheden en kies de ideale plaatsing voor jouw laadpaal.


Laadpaal kopen bij EEZEV

EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadpaal aanschaft bij ons profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!

 

€150,- korting

Deze maand €150,- korting op alle offertes inclusief een volledige installatie.