Laadpaal Volvo

Als je net de trotse eigenaar bent geworden van een elektrisch voertuig (EV), dan sta je voor de uitdaging om de juiste laadoplossing te vinden die past bij jouw Volvo. Het aanbod van laadoplossingen kan overweldigend zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van elektrisch rijden. Maar maak je geen zorgen: wij staan voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van een laadpaal die perfect aansluit bij jouw Volvo en laadbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies.

Over Volvo

Volvo is een Zweeds automerk, opgericht in 1927, dat wereldwijd bekendstaat om zijn toewijding aan veiligheid, duurzaamheid en innovatie. Al sinds het begin heeft Volvo zich onderscheiden door zijn veilige en betrouwbare voertuigen, en in de afgelopen decennia heeft het merk zich ook gericht op milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Volvo heeft ambitieuze doelen gesteld voor elektrificatie, waarbij het streeft naar een volledig elektrisch wagenpark tegen 2030. Dit engagement toont Volvo’s vastberadenheid om een voortrekkersrol te spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit.

Volvo modellen

Volvo heeft een indrukwekkend assortiment elektrische voertuigen ontwikkeld die niet alleen aantrekkelijk zijn vanwege hun design, maar ook door hun geavanceerde technologieën en prestaties. Hieronder lichten we enkele van de meest populaire elektrische modellen van Volvo uit en bespreken we welke laadpalen het beste passen bij elk model.

De Volvo XC40 Recharge is een compacte, volledig elektrische SUV die geliefd is vanwege zijn stijlvolle ontwerp, krachtige prestaties en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Dit model biedt een actieradius van ongeveer 418 km (WLTP) en is ideaal voor zowel stedelijke als langere ritten. Geschikte laadpalen zijn:

  • Alfen Eve Single Pro-line: Deze laadpaal van Alfen biedt een vermogen tot 22 kW, waardoor je XC40 Recharge snel en efficiënt kan worden opgeladen. De laadpaal is robuust en betrouwbaar, perfect voor thuisgebruik.
  • Zaptec Go: Met zijn compacte formaat en slimme laadmogelijkheden is de Zaptec Go een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke laadoplossing.

Hoewel de Volvo XC90 Recharge een plug-in hybride is en niet volledig elektrisch, biedt het model toch aanzienlijke elektrische actieradius voor dagelijkse ritten. De XC90 Recharge combineert de voordelen van een elektrische aandrijving met de flexibiliteit van een hybride systeem, waardoor het ideaal is voor lange afstanden en gezinnen. Geschikte laadpalen zijn:

  • Alfen Eve Double Pro-line: Deze laadpaal biedt dubbele laadcapaciteit en een vermogen tot 22 kW per aansluiting, wat ideaal is voor het opladen van meerdere voertuigen of het sneller opladen van de EX90.
  • Zaptec Pro: De Zaptec Pro is een slimme laadoplossing die tot 22 kW kan leveren en beschikt over geavanceerde functies zoals dynamisch laadbeheer, wat perfect is voor het optimaal benutten van je elektriciteitsvoorziening.
  • Volt Time Source: Deze laadpaal van Volt Time biedt flexibele laadopties en een vermogen tot 22 kW. Het is een gebruiksvriendelijke optie met verschillende slimme functies die het laadproces optimaliseren.

De Volvo EX90 is een van de nieuwste toevoegingen aan Volvo’s elektrische wagenpark. Deze volledig elektrische SUV biedt geavanceerde technologieën, een luxe interieur en een indrukwekkende actieradius van ongeveer 600 km (WLTP). De EX90 is ontworpen om het toppunt van elektrische luxe en prestaties te vertegenwoordigen. Geschikte laadpalen zijn:

  • Alfen Eve Double Pro-line: Deze laadpaal biedt dubbele laadcapaciteit en een vermogen tot 22 kW per aansluiting, wat ideaal is voor het opladen van meerdere voertuigen of het sneller opladen van de EX90.
  • Zaptec Pro: De Zaptec Pro is een slimme laadoplossing die tot 22 kW kan leveren en beschikt over geavanceerde functies zoals dynamisch laadbeheer, wat perfect is voor het optimaal benutten van je elektriciteitsvoorziening.

De Volvo C40 Recharge is Volvo’s eerste model dat uitsluitend als elektrische auto wordt aangeboden. Het combineert een futuristisch design met geavanceerde technologieën en biedt een actieradius van ongeveer 420 km (WLTP). Dit model is ontworpen om de overgang naar elektrische mobiliteit aantrekkelijk en gemakkelijk te maken. Geschikte laadpalen zijn:

  • Volt Time Source: Deze laadpaal biedt flexibele laadopties en een vermogen tot 22 kW. Het is een gebruiksvriendelijke optie met verschillende slimme functies die het laadproces optimaliseren.
  • Ratio laadpalen: Met zijn betrouwbare prestaties en hoge laadcapaciteit zijn de Ratio Solar en IO6 geweldige keuzes voor degenen die efficiënt en veilig willen laden.

Het belang van het kiezen van de juiste laadpaal

Het kiezen van de juiste laadpaal voor jouw elektrische Volvo is essentieel om een efficiënte en probleemloze laadervaring te garanderen. Afhankelijk van je behoeften en de capaciteit van je thuisnetwerk, kun je kiezen voor een laadpaal met een vermogen variërend van 3,7 kW tot 22 kW. Hogere vermogens zorgen voor snellere laadsessies. Sommige laadpalen bieden slimme functies zoals energiebeheer, laadschema’s en integratie met zonnepanelen. Deze functies kunnen helpen om de kosten te verlagen en het laadproces te optimaliseren.

Zeker weten welke laadpaal bij jou past?

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een laadpaal voor jouw EV

Als je een laadpaal voor een elektrische Volvo wilt bestellen, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die bij de aankoop van een laadpaal voor je Volvo van toepassing zijn.

Let goed op het benodigde laadvermogen. Dit bepaalt de aansluitwaarde die je elektriciteitsaansluiting moet hebben.

Misschien heb je nu één elektrische auto, maar wie weet worden het er straks wel twee. In dat geval is een laadstation met twee aansluitingen (sockets) handig, zodat je meteen klaar bent voor de toekomst.

Sommige laadpalen hebben alleen een socket, terwijl andere een vaste laadkabel hebben. Een vaste kabel betekent dat je niet steeds de laadkabel uit de kofferbak of de frunk hoeft te halen wanneer je thuiskomt.

Als je de energiekosten van het laden met andere gebruikers of je werkgever wilt verrekenen, is een gecertificeerde kWh-meter vereist. Gelukkig zijn er diverse laadpalen met verrekening en wallboxen die standaard met een kWh-meter zijn uitgerust.

Overweeg of je een laadpaal met online functionaliteiten wilt, zoals toegang tot een backoffice voor het monitoren van het laadgedrag en het beheren van laadsessies. Dit kan handig zijn voor kostenregistratie en controle op afstand.

Kies een laadpaal met gebruiksvriendelijke functies, zoals een eenvoudig te bedienen display, RFID-toegangssysteem of smartphone-app voor het starten en stoppen van laadsessies.

Het kan voorkomen dat, terwijl je Volvo wordt opgeladen, er ook andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Dan zou je elektrische installatie en aansluiting overbelast kunnen raken. Dat kun je voorkomen met een laadpaal met Load Balancing. Dan wordt de laadstroom automatisch verlaagd zodra overbelasting dreigt.

Of je nu op zoek bent naar een geschikte laadoplossing voor thuis of onderweg: EEZEV kan je helpen om de juiste keuzes te maken en te profiteren van alle voordelen van elektrisch rijden.

Installatie en onderhoud

Bij EEZEV hebben we ervaren installateurs die je begeleiden bij het hele proces, van locatieanalyse tot daadwerkelijke installatie. We zorgen ervoor dat jouw laadsysteem na installatie voldoet aan alle vereisten en veiligheidsnormen.

Daarnaast heb je bij EEZEV minimaal 2 jaar garantie op de laadoplossing én 2 jaar garantie op de installatie. Na installatie leggen wij het gebruik stap voor stap aan je uit, zodat je direct kunt profiteren van een prettigere laadervaring. Ervaar je technische mankementen binnen 2 jaar na installatie? Laat het ons weten en wij lossen het voor je op.

Laadpaal voor je Volvo kopen bij EEZEV

Overweeg je een laadpaal aan te schaffen voor jouw Volvo en wil je meer informatie of advies? Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de juiste oplossing. EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadpaal met verrekening aanschaft bij ons profiteer je van:

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!