Laadpaal Peugeot

Als je net de trotse eigenaar bent geworden van een elektrisch voertuig (EV), dan sta je voor de uitdaging om de juiste laadoplossing te vinden die past bij jouw Peugeot. Het aanbod van laadoplossingen kan overweldigend zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van elektrisch rijden. Maar maak je geen zorgen: wij staan voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van een laadpaal die perfect aansluit bij jouw Peugeot en laadbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies.

Over Peugeot

Peugeot is een gerenommeerd Frans automerk dat sinds 1810 bekendstaat om zijn innovatieve en kwalitatieve voertuigen. Als een van de oudste autofabrikanten ter wereld heeft Peugeot een rijke geschiedenis van technologische vooruitgang en stijlvolle ontwerpen. In de afgelopen jaren heeft Peugeot zich sterk gecommitteerd aan de transitie naar duurzame mobiliteit, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van een indrukwekkende reeks elektrische voertuigen (EV’s). Peugeot’s elektrische modellen combineren het iconische design en de betrouwbaarheid van het merk met moderne, milieuvriendelijke technologieën die bijdragen aan een schonere toekomst.

Peugeot modellen

Peugeot heeft een aantal populaire elektrische voertuigen geïntroduceerd die zeer goed zijn ontvangen door zowel consumenten als critici. Enkele van de meest prominente elektrische modellen zijn:

De Peugeot e-208 is een compacte hatchback die perfect is voor stadsverkeer en dagelijks gebruik. Met zijn stijlvolle design, ruime interieur en een actieradius van ongeveer 340 km (WLTP) is de e-208 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en aantrekkelijke elektrische auto. De e-208 biedt bovendien een snelle acceleratie en een soepele rijervaring, dankzij zijn krachtige elektrische motor. Geschikte laadoplossingen zijn:

 • Alfen Eve Single Pro-line: Deze laadpaal biedt een vermogen tot 22 kW, wat zorgt voor snelle laadtijden en een betrouwbare laadervaring. Het compacte ontwerp en de slimme functies maken het een uitstekende keuze voor de e-208.
 • Zaptec Go: Deze compacte en efficiënte laadpaal biedt ook tot 22 kW en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een slimme en betrouwbare laadoplossing voor thuis.

De Peugeot e-2008 is een elektrische SUV die ruimte en comfort combineert met duurzaamheid. Met een actieradius van ongeveer 320 km (WLTP) en een praktisch ontwerp is de e-2008 ideaal voor gezinnen en avontuurlijke rijders. Het interieur is uitgerust met moderne technologieën en biedt veel comfort, waardoor elke rit aangenaam en ontspannen is. Geschikte laadoplossingen zijn:

 • Volt Time Source: Met een vermogen tot 22 kW en slimme laadfuncties is een Volt Time laadpaal een uitstekende keuze voor de e-2008, die zowel snelheid als efficiëntie vereist.
 • Ratio Solar: Met een vermogen tot 22 kW is deze Ratio laadpaal perfect voor het efficiënt opladen van de e-2008.
 • DIC laadzuil: Deze laadpaal biedt betrouwbare prestaties en een hoog laadvermogen. Zo is jouw e-2008 binnen no-time opgeladen. Biedt de mogelijkheid voor het opladen van meerdere voertuigen.

De Peugeot e-Rifter is een veelzijdige en ruime MPV, perfect voor grotere gezinnen of mensen met een actieve levensstijl. Met een actieradius van ongeveer 280 km (WLTP) biedt de e-Rifter voldoende bereik voor dagelijkse ritten en langere reizen. Het ruime interieur en de flexibele indeling maken het een praktische keuze voor iedereen die behoefte heeft aan extra ruimte en comfort. Geschikte laadoplossingen zijn:

 • Ratio Solar: Met een vermogen tot 22 kW is deze Ratio laadpaal perfect voor het efficiënt opladen van de e-Rifter, zodat je snel weer op weg kunt.
 • Alfen S-line: Een compact en slim oplaadpunt van Alfen voor thuis laden met een laadvermogen van 3,7kW tot 11kW.

De Peugeot e-3008 is een gloednieuwe elektrische SUV die de perfecte balans biedt tussen prestaties, technologie en comfort. Met een indrukwekkende actieradius van ongeveer 450 km (WLTP) en geavanceerde rijhulpsystemen is de e-3008 een topkeuze voor veeleisende bestuurders. Geschikte laadoplossingen zijn:

 • Alfen Eve Double Pro-line: Deze laadpaal biedt dubbele laadcapaciteit en een vermogen tot 22 kW per aansluiting, ideaal voor gezinnen met meerdere elektrische voertuigen.
 • Volt Time Source: Met zijn slimme functies en hoge laadvermogen is deze Volt Time laadpaal een praktische en efficiënte oplossing voor de e-3008.

De Peugeot e-308 is een elegante, volledig elektrische hatchback die zowel stijl als prestaties biedt. Met een actieradius van ongeveer 400 km (WLTP) is de e-308 perfect voor zowel dagelijks gebruik als langere ritten.  Geschikte laadoplossingen zijn:

 • Zaptec Go: Deze compacte en efficiënte laadpaal van Zaptec biedt tot 22 kW en is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een slimme en betrouwbare laadoplossing voor de e-308.
 • DIC laadzuil: Deze laadzuil van DIC biedt betrouwbare prestaties en een hoog laadvermogen, waardoor je de e-308 snel en efficiënt kunt opladen. Biedt de mogelijkheid voor het opladen van meerdere voertuigen.

Zeker weten welke laadpaal bij jou past?

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een laadpaal voor jouw EV

Als je een laadpaal voor jouw elektrische Peugeot wilt bestellen, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die bij de aankoop van een laadpaal voor je Peugeot van toepassing zijn.

Let goed op het benodigde laadvermogen. Dit bepaalt de aansluitwaarde die je elektriciteitsaansluiting moet hebben.

Misschien heb je nu één elektrische auto, maar wie weet worden het er straks wel twee. In dat geval is een laadstation met twee aansluitingen (sockets) handig, zodat je meteen klaar bent voor de toekomst.

Sommige laadpalen hebben alleen een socket, terwijl andere een vaste laadkabel hebben. Een vaste kabel betekent dat je niet steeds de laadkabel uit de kofferbak of de frunk hoeft te halen wanneer je thuiskomt.

Als je de energiekosten van het laden met andere gebruikers of je werkgever wilt verrekenen, is een gecertificeerde kWh-meter vereist. Gelukkig zijn er diverse laadpalen met verrekening en wallboxen die standaard met een kWh-meter zijn uitgerust.

Overweeg of je een laadpaal met online functionaliteiten wilt, zoals toegang tot een backoffice voor het monitoren van het laadgedrag en het beheren van laadsessies. Dit kan handig zijn voor kostenregistratie en controle op afstand.

Kies een laadpaal met gebruiksvriendelijke functies, zoals een eenvoudig te bedienen display, RFID-toegangssysteem of smartphone-app voor het starten en stoppen van laadsessies.

Het kan voorkomen dat, terwijl je Peugeot wordt opgeladen, er ook andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Dan zou je elektrische installatie en aansluiting overbelast kunnen raken. Dat kun je voorkomen met een laadpaal met Load Balancing. Dan wordt de laadstroom automatisch verlaagd zodra overbelasting dreigt.

Of je nu op zoek bent naar een geschikte laadoplossing voor thuis of onderweg: EEZEV kan je helpen om de juiste keuzes te maken en te profiteren van alle voordelen van elektrisch rijden.

Installatie en onderhoud

Bij EEZEV hebben we ervaren installateurs die je begeleiden bij het hele proces, van locatieanalyse tot daadwerkelijke installatie. We zorgen ervoor dat jouw laadsysteem na installatie voldoet aan alle vereisten en veiligheidsnormen.

Daarnaast heb je bij EEZEV minimaal 2 jaar garantie op de laadoplossing én 2 jaar garantie op de installatie. Na installatie leggen wij het gebruik stap voor stap aan je uit, zodat je direct kunt profiteren van een prettigere laadervaring. Ervaar je technische mankementen binnen 2 jaar na installatie? Laat het ons weten en wij lossen het voor je op.

Laadpaal voor je Peugeot kopen bij EEZEV

Overweeg je een laadpaal aan te schaffen voor jouw Peugeot en wil je meer informatie of advies? Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de juiste oplossing. EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadpaal met verrekening aanschaft bij ons profiteer je van:

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!