Laadpaal Kia

Als je net de trotse eigenaar bent geworden van een elektrisch voertuig (EV), dan sta je voor de uitdaging om de juiste laadoplossing te vinden die past bij jouw Kia. Het aanbod van laadoplossingen kan overweldigend zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van elektrisch rijden. Maar maak je geen zorgen: wij staan voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van een laadpaal die perfect aansluit bij jouw Kia en laadbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies.

Over Kia

Kia Motors, opgericht in 1944, is een Zuid-Koreaanse autofabrikant die wereldwijd bekend staat om zijn innovatieve, betrouwbare en betaalbare voertuigen. Sinds de oprichting heeft Kia zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de auto-industrie, met een sterke focus op duurzaamheid en technologische vooruitgang. In de afgelopen jaren heeft Kia significant geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV’s), met als doel een schonere en groenere toekomst te bevorderen. Dankzij Kia’s toewijding aan kwaliteit en innovatie, zijn hun elektrische voertuigen geliefd bij consumenten over de hele wereld.

Kia modellen

Het merk biedt een breed scala aan EV-modellen die zowel qua ontwerp als prestaties indruk maken. Hier zijn enkele van de meest prominente elektrische voertuigen die Kia heeft uitgebracht:

De Kia Niro EV combineert het beste van een conventionele SUV met de voordelen van een volledig elektrische aandrijving. Dit model biedt een indrukwekkende actieradius en veel ruimte, wat het een geweldige keuze maakt voor gezinnen. Voor de Kia Niro EV, die tot 11 kW kan laden, zijn de Alfen Eve Single S-line en de Ratio Solar laadpaal ideale keuzes. Deze laadpalen zorgen voor een efficiënte en betrouwbare laadervaring die past bij de veelzijdige Niro EV.

De Kia EV9 is de nieuwste toevoeging aan het elektrische portfolio van Kia en biedt een luxueuze rijervaring gecombineerd met een robuust SUV-ontwerp. Deze ruime EV is perfect voor gezinnen en lange reizen, met een verwachte actieradius die boven de 500 km ligt.
Voor de Kia EV9, die ook een laadvermogen tot 22 kW aankan, zijn de Zaptec Pro en de DIC laadzuil ideale keuzes. Deze laadpalen hebben een hoog laadvermogen, waardoor je voertuig snel en effectief wordt opgeladen. De DIC laadzuil biedt de mogelijkheid om twee voertuigen tegelijkertijd op te laden, ideaal voor huishoudens met meerdere EV’s.

De Kia EV6 is een geavanceerde elektrische crossover met een futuristisch ontwerp en baanbrekende technologie. Dit model biedt een actieradius tot 528 km (WLTP) en ondersteunt snelladen, waardoor je in slechts 18 minuten tot 80% kunt opladen.

Voor de Kia EV6, die kan laden met een vermogen tot 22 kW, zijn de Volt Time en de Zaptec Pro laadpalen de beste opties. Deze laadpalen ondersteunen de hoge laadsnelheden die de EV6 biedt, waardoor je altijd snel weer op weg kunt.

Onze experts staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte laadpaal voor jouw Kia EV. Of je nu op zoek bent naar een snelle en krachtige laadoplossing voor je EV6, een flexibele en efficiënte laadpaal voor je EV9, of een compacte en betrouwbare laadpaal voor je Niro EV, bij ons ben je aan het juiste adres. Met EEZEV geniet je van de beste laadoplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften en rijstijl.

Zeker weten welke laadpaal bij jou past?

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een laadpaal voor jouw EV

Als je een laadpaal voor een elektrische Kia wilt bestellen, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die bij de aankoop van een laadpaal voor je Kia van toepassing zijn.

Let goed op het benodigde laadvermogen. Dit bepaalt de aansluitwaarde die je elektriciteitsaansluiting moet hebben.

Misschien heb je nu één elektrische auto, maar wie weet worden het er straks wel twee. In dat geval is een laadstation met twee aansluitingen (sockets) handig, zodat je meteen klaar bent voor de toekomst.

Sommige laadpalen hebben alleen een socket, terwijl andere een vaste laadkabel hebben. Een vaste kabel betekent dat je niet steeds de laadkabel uit de kofferbak of de frunk hoeft te halen wanneer je thuiskomt.

Als je de energiekosten van het laden met andere gebruikers of je werkgever wilt verrekenen, is een gecertificeerde kWh-meter vereist. Gelukkig zijn er diverse laadpalen met verrekening en wallboxen die standaard met een kWh-meter zijn uitgerust.

Overweeg of je een laadpaal met online functionaliteiten wilt, zoals toegang tot een backoffice voor het monitoren van het laadgedrag en het beheren van laadsessies. Dit kan handig zijn voor kostenregistratie en controle op afstand.

Kies een laadpaal met gebruiksvriendelijke functies, zoals een eenvoudig te bedienen display, RFID-toegangssysteem of smartphone-app voor het starten en stoppen van laadsessies.

Het kan voorkomen dat, terwijl je Kia wordt opgeladen, er ook andere grote stroomverbruikers worden ingeschakeld. Dan zou je elektrische installatie en aansluiting overbelast kunnen raken. Dat kun je voorkomen met een laadpaal met Load Balancing. Dan wordt de laadstroom automatisch verlaagd zodra overbelasting dreigt.

Of je nu op zoek bent naar een geschikte laadoplossing voor thuis of onderweg: EEZEV kan je helpen om de juiste keuzes te maken en te profiteren van alle voordelen van elektrisch rijden.

Installatie en onderhoud

Bij EEZEV hebben we ervaren installateurs die je begeleiden bij het hele proces, van locatieanalyse tot daadwerkelijke installatie. We zorgen ervoor dat jouw laadsysteem na installatie voldoet aan alle vereisten en veiligheidsnormen.

Daarnaast heb je bij EEZEV minimaal 2 jaar garantie op de laadoplossing én 2 jaar garantie op de installatie. Na installatie leggen wij het gebruik stap voor stap aan je uit, zodat je direct kunt profiteren van een prettigere laadervaring. Ervaar je technische mankementen binnen 2 jaar na installatie? Laat het ons weten en wij lossen het voor je op.

Laadpaal voor je Kia kopen bij EEZEV

Overweeg je een laadpaal aan te schaffen voor jouw Kia en wil je meer informatie of advies? Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de juiste oplossing. EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je een laadpaal met verrekening aanschaft bij ons profiteer je van:

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!