Laadkabel type 2

Laadkabels type 2, ook wel bekend als Mennekes type 2 laadkabels, zijn een Europese standaard en bieden veelzijdige laadopties voor diverse elektrische voertuigen (EV’s). Ze zijn vooral geschikt voor EV-eigenaren in Europa, waar dit kabeltype de meest gangbare standaard is. Ze bieden gemak, veiligheid en efficiënt opladen voor dagelijks gebruik en kunnen ook thuis gebruikt worden. Bovendien kunnen EV’s met grotere batterijcapaciteiten profiteren van het hogere laadvermogen dat type 2 laadkabels bieden, waardoor ze snel klaar zijn voor de volgende rit. Ontdek ons aanbod online en neem contact op voor persoonlijk advies!

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Ratio Laadkabel 3-fasen 11kW (Type 2)

vanaf 179.00

Ratio Laadkabel 3-fasen 22kW (Type 2)

vanaf 199.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Wat is een type 2 laadkabel?

Een laadkabel type 2, ook wel bekend als Mennekes type 2, is een van de meest gebruikte oplaadkabels in Europa. Deze kabel wordt vaak gebruikt voor openbare laadstations en is geschikt voor de meeste moderne elektrische voertuigen. Het is het verbindingsstuk tussen de laadpaal en je EV, waardoor de overdracht van elektrische energie mogelijk wordt. Het is een veelzijdige laadkabel die geschikt is voor zowel eenfasige als driefasige aansluitingen, waardoor hij ideaal is voor verschillende oplaad situaties.

Eigenschappen van een laadkabel type 2

Een van de opvallendste eigenschappen van het Type 2 kabeltype is het ontwerp. Het bestaat uit een rechthoekige stekker met een aantal pinnen die in de poort van zowel de laadpaal als de EV passen. Dit ontwerp zorgt voor een veilige en stevige verbinding tussen het voertuig en de laadpaal. Laadkabels type 2 zijn ontworpen voor zowel wisselstroom (AC) als gelijkstroom (DC) laden, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen.

Een ander belangrijk kenmerk is de gebruiksvriendelijkheid. Het inpluggen van een laadkabel type 2 is een eenvoudig proces. Dit gebruiksgemak maakt het een populaire keuze voor zowel thuisgebruik als openbare laadstations.

Een laadkabel type 2 kopen bij EEZEV

Ons aanbod bestaat uit een ruime keuze uit diverse laadpalen en laadkabels. Kies uit merken als Alfen, Ratio en Volt Time. Onze type 2 kabels zijn geschikt om op 3 fasen aan te sluiten. Je kunt ook kiezen voor een vaste of een losse kabel. Een vaste laadkabel is permanent bevestigd aan de laadpaal, wat handig is voor openbare laadstations, waar je vaak meerdere gebruikers hebt. Aan de andere kant biedt een losse type 2 laadkabel flexibiliteit, perfect voor thuisladen en als je je laadkabel graag meeneemt. Je vindt in ons aanbod kabels van 6 meter tot wel 10 meter lange laadkabels voor een optimale gebruiksvriendelijkheid.

Welke laadpaal voor een laadkabel type 2?

Een laadkabel type 2 is slechts een deel van het oplaadproces. Om ervoor te zorgen dat je elektrische voertuig snel en efficiënt wordt opgeladen, is het van belang om de juiste laadpaal te hebben die past bij je laadkabel. Bij EEZEV bieden we een breed scala aan laadpalen die geschikt zijn voor Mennekes type 2 laadkabels.

Ons deskundige team kan je adviseren over de beste combinatie van laadkabels en laadpalen om ervoor te zorgen dat je voertuig snel wordt opgeladen en klaar is voor je volgende reis. 

Service van EEZEV

De installatie en het onderhoud van je laadkabel type 2 zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je elektrische voertuig altijd klaar is om de weg op te gaan. Bij EEZEV begrijpen we dat een juiste installatie essentieel is voor de betrouwbaarheid en veiligheid van je laadsysteem. Onze gecertificeerde installateurs hebben uitgebreide ervaring in het installeren van laadkabels en laadpalen en zorgen ervoor dat alles probleemloos verloopt.

Daarnaast bieden we regelmatige onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat je laadkabel altijd in topconditie is. Periodiek onderhoud is de sleutel tot de levensduur van je laadkabel en de efficiënte werking ervan. Met EEZEV hoef je je nooit zorgen te maken over de prestaties van je laadkabel.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Bij ons staat de tevredenheid van onze klanten voorop. We bieden niet alleen hoogwaardige laadpalen en laadkabels, maar ook uitstekende service en advies, laadpaal installatie, laadpaal onderhoud en ondersteuning na de installatie. We vertellen je graag meer over ons aanbod laadkabels type 2 en kijken samen met jou welke combinatie van laadpaal en laadkabel de beste keuze is in jouw situatie. Bij EEZEV profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ 2 jaar garantie op de lader én montage

Neem contact met ons op of vul een offerteformulier in via onze website!