Laadkabel type2 6 meter

Een laadkabel bepaalt niet alleen hoe je je voertuig oplaadt, maar ook je flexibiliteit en het gebruiksgemak. Over het algemeen biedt een 6 meter lange type 2 laadkabel een uitstekende balans tussen lengte en gemak, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel EV-eigenaren. Meer weten over dit type laadkabel? Neem contact met ons op! We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van elektrisch laden.

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Ratio Laadkabel 3-fasen 11kW (Type 2)

vanaf 179.00

Ratio Laadkabel 3-fasen 22kW (Type 2)

vanaf 199.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een laadkabel?

Bij het kiezen van de juiste laadkabel voor je EV zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele zaken waar je op moet letten:

  • Type aansluiting

Zorg ervoor dat de laadkabel compatibel is met zowel je elektrische voertuig als de laadpaal. Het meest voorkomende type voor laadkabels in Europa is type 2 (Mennekes), maar er zijn ook andere aansluitingen, zoals type 1 en type 3. Zorg dat je de juiste aansluiting kiest.

  • Lengte van de kabel

Bedenk waar je je elektrische voertuig parkeert in relatie tot de laadpaal. Als ze dichtbij staan, volstaat een kortere kabel, maar als de afstand groter is, kan een langere kabel – zoals een 8 meter laadkabel of een 10 meter laadkabel – handig zijn.

  • Laadvermogen

Controleer het maximale laadvermogen van zowel je elektrische voertuig als de laadpaal. Sommige voertuigen en laadpalen ondersteunen hogere vermogens, terwijl andere beperkt zijn tot lagere snelheden. Kies een kabel die past bij de mogelijkheden van je EV en laadpaal.

Bij EEZEV bieden we een uitgebreid assortiment laadkabels en voorzien we je graag van deskundig advies om de juiste keuze te maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je vragen te stellen. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte laadkabel voor jouw EV.

Voordelen en nadelen

Deze laadkabel van 6 meter in type 2 biedt extra flexibiliteit bij het opladen van je elektrische voertuig. Deze kabel is handig als het laadpunt en je auto wat verder van elkaar verwijderd zijn, bijvoorbeeld op openbare laadstations waar de laadpaal mogelijk niet direct naast je voertuig staat. Met een lengte van 6 meter heb je voldoende speling om je EV comfortabel op te laden.

De lengte van je laadkabel kan zowel voordelen als nadelen met zich meebrengen, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften als elektrische voertuig (EV) eigenaar. Een kortere kabel is vaak lichter, gemakkelijker op te bergen en kost doorgaans minder. Aan de andere kant biedt een langere kabel meer flexibiliteit en kan deze handig zijn als je EV en de laadpaal niet direct naast elkaar geparkeerd staan. Bij EEZEV begrijpen we dat de juiste keuze afhankelijk is van diverse factoren, en daarom bieden we een breed scala aan laadkabels, waaronder 6 meter lange Type 2 kabels. Ook kun je ons altijd vragen om persoonlijk advies. Samen met jou kijken we naar de perfecte combinatie tussen laadpaal en laadkabel die voldoen aan jouw laadbehoeften.

Ons aanbod 6 meter laadkabels

Bij EEZEV hebben we een uitgebreid assortiment laadkabels, waaronder hoogwaardige 6 meter lange type 2 kabels. We bieden diverse merken en modellen, waaronder Zaptec en DIC, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en jouw elektrische voertuig past. Je vindt bij ons kabels van 6 meter, maar ook van 8 en zelfs van 10 meter. Wanneer je een laadkabel koopt bij EEZEV, ben je verzekerd van kwaliteit en prestaties. Onze kabels voldoen aan de hoogste normen en zijn ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Aansluiting van een laadkabel type 2 6 meter

Het aansluiten van een 6 meter lange type 2 laadkabel is eenvoudig. In de meeste gevallen sluit je simpelweg de type 2-stekker aan op jouw voertuig en de laadpaal of het laadpunt. Zorg ervoor dat beide aansluitingen goed zijn vergrendeld voordat je begint met opladen. Zorg er ook voor dat je EV is uitgeschakeld voordat je begint met laden. Volg altijd de instructies van jouw voertuigfabrikant en de fabrikant van de laadkabel voor specifieke richtlijnen.

Laadkabel type 2 6 meter kopen? Kies voor EEZEV!

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige 6 meter lange type 2 laadkabel, dan is EEZEV jouw ideale partner. We bieden niet alleen een ruim assortiment kabels van topmerken, maar we staan ook bekend om onze uitstekende service en klantgerichte aanpak. Ons team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste laadkabel en om eventuele vragen te beantwoorden. Bij EEZEV profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Snelle installatie binnen een week
✔ 2 jaar garantie op de lader én montage

Neem contact met ons op of vul een offerteformulier in via onze website!