Laadkabel 10 meter

De laadkabel van 10 meter biedt de maximale lengte en flexibiliteit bij het opladen van je elektrische voertuig. Dit is handig in situaties waar het laadpunt zich op aanzienlijke afstand van je auto bevindt. Het stelt je in staat om je voertuig op afstand op te laden zonder gedoe. Onze laadkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en geschikt voor type 2 en 3-fase aansluitingen. Ontdek ons aanbod en vul het offerteformulier in!

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Ratio Laadkabel 3-fasen 11kW (Type 2)

vanaf 179.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Voor- en nadelen van een laadkabel van 10 meter

De grootste troef van een 10 meter lange laadkabel is ongetwijfeld de flexibiliteit die het biedt. Ongeacht waar het laadpunt zich bevindt, deze kabel geeft je de mogelijkheid om je elektrische voertuig (EV) gemakkelijk op te laden. Zelfs als het laadpunt ver van je parkeerplaats is, biedt een 10 meter lange kabel ruim voldoende speling om comfortabel op te laden, zowel thuis als bij openbare laadpunten. 

Een 10 meter lange laadkabel kan behoorlijk lang zijn, wat problemen kan opleveren bij het opbergen. Als je beperkte opbergruimte hebt in je auto, kan het lastig zijn om de kabel netjes op te bergen. Dit is een belangrijke overweging voor eigenaren van compacte EV’s. Langere kabels wegen doorgaans ook meer dan kortere kabels. Dit kan van invloed zijn op het totaalgewicht van je voertuig, wat op zijn beurt de energie-efficiëntie en het rijbereik van je EV kan beïnvloeden. Een ander nadeel kan zijn dat langere kabels vaak duurder zijn dan kortere kabels. Het is belangrijk om je budget af te stemmen op de lengte van de kabel die je nodig hebt en rekening te houden met de extra kosten.

Ons aanbod laadkabels

We hebben zorgvuldig geselecteerde laadkabels van hoogwaardige kwaliteit, zodat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw specifieke behoeften.

Naast 10 meter lange laadkabels bieden we kabels van verschillende lengtes, zoals 6 meter en 8 meter laadkabels. Deze variatie stelt je in staat om de lengte te kiezen die het beste aansluit bij je dagelijkse laadroutine en de plaatsing van je laadpunt. Of je nu thuis wilt opladen, gebruikmaakt van openbare laadstations of tijdens lange ritten onderweg bent, we hebben de juiste laadkabel voor jou.

Kies de juiste laadkabel voor jouw laadbehoeften

Bij het kiezen van de juiste laadkabel voor je EV zijn er enkele factoren om te overwegen. Allereerst is het van belang dat de laadkabel geschikt is voor zowel je elektrische voertuig als de laadpaal. In Europa is type 2 (Mennekes) het meest voorkomende aansluittypen, maar er zijn andere beschikbare aansluitingen, zoals type 1 en type 3. 

Verder is de lengte van de kabel belangrijk en moet worden afgestemd op waar je je voertuig in verhouding tot de laadpaal parkeert. Als je auto dichtbij staat, volstaat een kortere kabel, maar als de afstand groter is, kan een langere kabel, zoals 8 meter of 10 meter, handig zijn. 

Bovendien moet je het maximale laadvermogen van zowel je EV als de laadpaal controleren. Sommige voertuigen en laadpalen ondersteunen hogere vermogens, terwijl andere beperkt zijn tot lagere snelheden. 

Laat ons je adviseren

Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de laadkabel geschikt is voor zowel je elektrische voertuig als de laadpaal. Ons assortiment bevat merken zoals Alfen, Zaptec, Ratio, Volt Time en DIC. Elk van deze merken staat bekend om hun kwaliteit en prestaties. 

Wij begrijpen dat het aanbod van laadkabels overweldigend kan zijn. Daarom bieden we je graag persoonlijk advies. Samen kijken we naar de ultieme laadoplossing in jouw situatie. Neem contact met ons op, we zijn slechts een belletje weg!

Service van EEZEV

Ben je op zoek naar een 10 meter laadkabel? Zoek dan niet verder! EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Wanneer je voor ons kiest profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Neem contact met ons op voor meer informatie of vul een offerteformulier in via onze website!