Laadkabels

De lifeline voor jouw EV

Laadkabels vormen een essentieel onderdeel van het opladen van elektrische voertuigen (EV’s). De laadkabel is de brug tussen je laadpunt en je EV en zorgen voor een veilige en efficiënte stroomoverdracht. Als je nieuw bent in de wereld van elektrische voertuigen, kan het selecteren van de juiste laadkabel voor je elektrische auto een uitdaging lijken. Daarom helpen we je graag bij het kiezen van de juiste kabel voor jouw EV en laadpaal. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!

Sorteer op:

Keuzehulp

Locatie

Zonnepanelen

Autorisatie

Laadvermogen

Ratio Laadkabel 3-fasen 11kW (Type 2)

vanaf 179.00

Ratio Laadkabel 3-fasen 22kW (Type 2)

vanaf 199.00

Zeker zijn van de voordeligste prijs?

Vraag nu een offerte aan!

Wat zijn laadkabels?

Laadkabels, ook wel oplaadkabels of laadsnoeren genoemd, zijn elektrische kabels die worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Ze fungeren als de verbinding tussen het laadpunt (bijvoorbeeld een laadpaal of een stopcontact) en het laadpunt van je elektrische auto. Laadkabels zijn ontworpen om elektriciteit veilig en efficiënt van de stroombron naar je voertuig over te brengen.

Soorten kabels

Laadkabels zijn er in vele soorten en maten. Maar welke kabel heb je nu nodig?  

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of jouw auto een type 1 of een type 2 laad ingang heeft. De meeste EV’s van deze tijd hebben een type 2 (Mennekes) aansluiting.

Hieronder lichten we enkele oplaadkabels uit die beschikbaar zijn bij EEZEV.

Laadkabel type 2

Een laadkabel type 2, ook wel bekend als Mennekes type 2, is een van de meest gebruikte oplaadkabels in Europa. Deze kabel wordt vaak gebruikt voor openbare laadstations en is compatibel met de meeste moderne elektrische voertuigen. Het is een veelzijdige kabel die geschikt is voor zowel eenfasige als driefasige aansluitingen, waardoor hij ideaal is voor verschillende oplaad situaties.

Laadkabel lengtes

Wanneer je je auto thuis of op de zaak parkeert met de laad ingang aan de zijde van jouw lader, dan kan je volstaan met een korte kabel omdat je maar een kleine afstand hoeft te overbruggen. Houd er wel rekening mee dat de kabel op de grond ligt en zich niet strak gespannen tussen de lader en de auto bevindt.

6 meter kabel

Deze laadkabel van 6 meter biedt extra flexibiliteit bij het opladen van je elektrische voertuig. Deze kabel is handig als het laadpunt en je auto wat verder van elkaar verwijderd zijn, bijvoorbeeld op openbare laadstations waar de laadpaal mogelijk niet direct naast je voertuig staat. Met een lengte van 6 meter heb je voldoende speling om je EV comfortabel op te laden.

8 meter kabel

Een laadkabel van 8 meter is nog langer, biedt meer flexibiliteit bij het opladen en is ideaal voor situaties waar je voertuig verder van het laadpunt staat. Met een kabel van 8 meter kun je je elektrische auto eenvoudig opladen, ongeacht waar het laadpunt zich bevindt.

10 meter kabel

De laadkabel van 10 meter biedt de maximale lengte en flexibiliteit bij het opladen van je elektrische voertuig. Dit is handig in situaties waar het laadpunt zich op aanzienlijke afstand van je auto bevindt. Het stelt je in staat om je voertuig op afstand op te laden zonder gedoe.

Neem contact met ons op als je advies nodig hebt bij de keuze van een oplaadkabel voor je auto, of als je een specifieke kabel zoekt die hier niet bij staat, wij kunnen alle kabels leveren! 

Kies voor een vaste of losse laadkabel

Bij het kiezen van een laadkabel voor je elektrische voertuig, is een van de eerste overwegingen of je de voorkeur geeft aan een vaste of een losse laadkabel. Beide opties hebben hun eigen voordelen. Een vaste laadkabel is permanent bevestigd aan de laadpaal, wat handig is voor openbare laadstations, waar je vaak meerdere gebruikers hebt. Aan de andere kant biedt een losse laadkabel flexibiliteit, perfect voor thuisladen en als je je laadkabel graag meeneemt. 

Bij EEZEV bieden we beide opties aan en helpen we je bij het maken van de juiste keuze. 

Waarom is de juiste laadkabel belangrijk?

Niet alle laadkabels zijn geschikt voor alle elektrische voertuigen en laadsockets. De juiste kabel zorgt ervoor dat je EV probleemloos kan worden opgeladen. De juiste kabel zorgt er niet alleen voor dat er geen overbelasting of oververhitting optreedt tijdens het opladen, maar ook voor een optimale stroomoverdracht, wat resulteert in sneller opladen en minder energieverlies. Bovendien biedt een kabel in de juiste lengte flexibiliteit bij het parkeren en opladen, vooral bij openbare laadstations. 

Wij begrijpen het belang van de juiste oplaadkabel voor jouw elektrische auto en bieden daarom een breed assortiment laadkabels van verschillende types en lengtes om aan jouw behoeften te voldoen. Wij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op voor persoonlijk advies!

Laadkabels kopen?

Wil je laadkabels kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! EEZEV is een aanbevolen leverancier bij diverse premium autodealers en leasemaatschappijen en nummer 1 van Nederland op Trustpilot. Dat zijn we niet zomaar geworden. Onze service en snelheid zijn onovertroffen. Je kunt bij ons oplaadkabels kopen voor zowel zakelijk als thuisgebruik. Ook vind je bij ons verschillende merken laadpalen en laadkabels. Wanneer je je kabels en laadpaal aanschaft bij EEZEV profiteer je van:

✔ Persoonlijk advies voor jouw situatie
✔ Binnen een week geïnstalleerd
✔ Minimaal 2 jaar garantie op de lader én 2 jaar op de montage

Neem contact met ons op voor meer informatie over laadkabels of vul een offerteformulier in via onze website!