top of page

Come
Get one

Laadkabels zijn er in vele soorten en maten. Maar welke kabel heb je nu nodig? 

 

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of jouw auto een type 1 of een type 2 laadingang heeft. De meeste EV's van deze tijd hebben een type 2 (Mennekes) aansluiting.

 

Lengte: Wanneer je je auto thuis of op de zaak parkeert met de laadingang aan de zijde van jouw lader dan kan je volstaan met een korte kabel omdat je maar een kleine afstand hoeft te overbruggen. Houdt er wel rekening mee dat de kabel op de grond ligt en zich niet strak gespannen tussen de lader en de auto bevindt. 

Vermogen: Elke laadkabel kent een maximaal vermogen wat er door heen kan gaan. zo heb je 16 ampere en 32 ampere laadkabels in 1 of 3 fase. Wanneer jouw lader en auto een groter vermogen aan kunnen dan de kabel, zal de kabel zich beperken tot zijn eigen vermogen, wat kan betekenen dat je auto minder snel laadt dan gewenst.

Kwaliteit: De laadkabels die wij verkopen hebben aangespoten stekkers. Dat betekent dat deze niet geschroefd zijn, waarmee de kans op vocht en vuil afneemt en daarmee de levensduur van de kabel enorm toeneemt.

Met het vermogen en de lengte neemt ook de dikte en daarmee  het gewicht van de kabel toe.

Neem contact met ons op als je advies nodig hebt bij de keuze van een laadkabel voor je auto, of als je een specifieke kabel zoekt die hier niet bij staat, wij kunnen álle kabels leveren.

Alle getoonde prijzen zijn
-inclusief BTW-

bottom of page