top of page

Charge Amps

Design from Sweden

Een lader voor je EV moet natuurlijk snel en veilig laden, en beschikken over de laatste techniek. 

Maar het is natuurlijk helemaal mooi als deze er ook nog eens goed uitziet en van high end materialen is vervaardigd.

Well hello from Sweden!

 

Charge Amps is een Zweedse fabrikant van design- laders en brengt ons de Charge Amps Halo en de Charge Amps Aura. 

Vanuit het Zweedse klimaat is er natuurlijk extra aandacht besteed aan weersbestendigheid, getuige de IP66 bestendigheid tegen weersinvloeden. Maar ook is er bijvoorbeeld gedacht aan de stugheid van de kabel, die tot wel -25C flexibel blijft.

Charge Amps Halo

De Halo is een prachtige lader gemaakt van gerecycled aluminium met een vaste kabel. Monteerbaar op een zuil zowel als op de wand, geeft de Halo een sfeervol indirect licht. Ook aan de voorzijde is het logo LED-verlicht. 

De lader fungeert gelijk ook als haspel voor de kabel, die een rijkelijke lengte heeft van 7,5 meter. Dit geeft meer vrijheid in het parkeren van de auto. 

De laders van Charge Amps beschikken over een draadloze verbinding voor verbinding met de app maar ook over-the-air firmware updates. 

Ook een slimmigheid is het ingebouwde extra stopcontact aan de onderkant, waar je bijvoorbeeld je fiets mee kunt opladen, of kunt gebruiken voor het stofzuigen.

"There's no such thing as bad weather, only bad equipment.."

Charge Amps Aura

Ontworpen door niemand minder dan Joachim Nordwall, bekend van Koenigsegg, lijkt de Charge Amps Aura haast uit de toekomst te komen. Prachtig Minimal-design uit gerecycled aluminium met led verlichting en voorzien van een dubbele socket voor het laden van twee auto's. 

De lader beschikt over een maximale output van 2x22KW en verdeelt het beschikbare vermogen automatisch over de twee sockets. (interne loadbalancing)

De laders van Charge Amps beschikken over een draadloze verbinding voor verbinding met de app maar ook over-the-air firmware updates. 

Met de dubbele aansluiting en de ISO 15118 certificering (vehicle-to-grid) is deze lader klaar voor de toekomst.

bottom of page