Alles wat je moet weten over CCS laden

Als je overweegt om een elektrische auto te kopen of al een hebt, heb je misschien wel eens gehoord van CCS laden. Maar wat is het precies en hoe werkt het? In deze blog gaan we dieper in op CCS laden, wat het inhoudt, hoe het verschilt van andere laadopties en of het bidirectioneel laden ondersteunt.

CSS lader

Wat is CCS laden?

CCS staat voor Combined Charging System, een laadstandaard die is ontwikkeld om elektrische voertuigen efficiënt op te laden. Het CCS systeem maakt gebruik van een enkele stekker met zowel AC- als DC-laadfunctionaliteit, waardoor het mogelijk is om op verschillende locaties met verschillende laadsnelheden te laden.

Hoe werkt CCS laden?

Als je een elektrische auto hebt of overweegt er een aan te schaffen, ben je waarschijnlijk bekend met het concept van laden. Maar hoe werkt CCS laden precies en wat zijn de stappen die je moet volgen? Je kunt een CCS lader op de volgende manier gebruiken:

  1. Aansluiten van de stekker

Het CCS-laadproces begint met het aansluiten van de CCS stekker van de laadkabel op de laadpoort van je elektrische auto. Deze stekker heeft twee extra pinnen onder de standaard Type 2 AC-pinnen, waardoor het mogelijk is om zowel AC- als DC-laden te ondersteunen met één enkele stekker.

  1. Communicatie tussen auto en laadstation

Zodra de stekker is aangesloten, begint de auto te communiceren met het laadstation om te bepalen welke laadsnelheid en vermogen beschikbaar zijn. Deze communicatie zorgt ervoor dat de auto en het laadstation op elkaar zijn afgestemd en dat het laden veilig en efficiënt kan plaatsvinden.

  1. Selectie van laadmodus

Afhankelijk van factoren zoals de batterijstatus van de auto en de beschikbare vermogenscapaciteit van het laadstation, wordt een laadmodus geselecteerd. Dit kan variëren van langzaam AC-laden tot snel DC-laden, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor de situatie.

  1. Begin van het laden

Zodra de laadmodus is geselecteerd, begint het daadwerkelijke laden. Bij AC-laden wordt wisselstroom rechtstreeks naar de batterij van de auto gestuurd, terwijl bij DC-laden de stroom wordt omgezet van het wisselstroomnet naar gelijkstroom voordat het naar de batterij wordt gestuurd. Dit zorgt voor een efficiënter laadproces, vooral bij hogere vermogens.

  1. Bewaking van het laadproces

Tijdens het laden wordt het laadproces voortdurend gemonitord door zowel de auto als het laadstation. Dit zorgt ervoor dat de batterij van de auto op de juiste manier wordt opgeladen en voorkomt oververhitting of andere problemen die kunnen optreden tijdens het laden.

  1. Beëindiging van het laden

Zodra de batterij van de auto volledig is opgeladen of de gewenste laadstatus is bereikt, wordt het laden automatisch gestopt. Dit voorkomt overladen en beschermt de batterij van de auto tegen beschadiging.

Hoe ziet een CCS stekker eruit?

Een CCS stekker heeft een herkenbaar ontwerp, met twee extra pinnen onder de standaard Type 2 AC-pinnen. Dit maakt het mogelijk om zowel AC- als DC-laden te ondersteunen met één enkele stekker. Daarnaast heeft een CCS stekker een extra aansluiting voor communicatie met het laadstation, waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld voor een efficiëntere en veiligere laadervaring.

Bidirectioneel laden met een CCS stekker

Hoewel CCS stekkers op dit moment voornamelijk worden gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen, wordt er ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van bidirectioneel laden met CCS. Dit zou betekenen dat elektrische voertuigen niet alleen energie kunnen ontvangen van het elektriciteitsnet, maar ook energie kunnen terugleveren, bijvoorbeeld aan het elektriciteitsnet thuis (V2H) of aan een gebouw (V2G). Hoewel deze functionaliteit nog in ontwikkeling is, belooft het spannende mogelijkheden voor de toekomst van elektrisch rijden en energiebeheer.

CCS1 of CCS2 stekker?

Er zijn twee versies van de CCS stekker: CCS1 en CCS2. CCS1 wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika, terwijl CCS2 de standaard is in Europa en andere delen van de wereld. Beide versies bieden dezelfde functionaliteit, maar hebben een iets ander ontwerp om te voldoen aan regionale normen en vereisten.

Verschil tussen een CCS en CHAdeMO stekker

Een belangrijk verschil tussen CCS en CHAdeMO stekkers is dat CCS stekkers zowel AC- als DC-laadfunctionaliteit bieden, terwijl CHAdeMO stekkers alleen DC-laden ondersteunen. Hierdoor kunnen voertuigen met een CCS stekker op een breder scala aan laadpunten worden opgeladen, inclusief zowel langzame AC-laders als snellere DC-laders.

Advies nodig?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een elektrische auto en wil je meer weten over CCS laden en andere laadopties? EEZEV kan je helpen bij het vinden van jouw ideale laadoplossing, inclusief informatie over fiscale voordelen en andere overwegingen. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies en begeleiding. Met EEZEV ben je klaar om de weg op te gaan met een elektrische auto en te profiteren van alle voordelen die het met zich meebrengt.